joi, 2 august 2012

Explicaţii după scandaloasa semifinală de la spadă

Cică asta ar fi explicaţia pentru "eroarea" prin care lui Shin A-Lam, sportiva de la spadă, i s-a comis o nedreptate strigătoare la cer. Cronometrarea ar fi fost făcută de o voluntară britanică de 15 ani care n-ar fi fost prea experimentată în pornirea şi, mai ales, coordonarea cronometrului cu deciziile arbitrei! Într-o semifinală! De Olimpiadă!

Reamintesc pentru cei care n-au auzit de scandal. În semifinala dintre spadasina din Coreea de Sud, Shin A-Lam, şi cea din Germania, Britta Heidemann, arbitra Barbara Csar din Austria a prelungit o secundă până ce coetnica ei a reuşit să puncteze. Altfel, la egalitate fiind, coreeanca ar fi pătruns în finală, cu medalia de argint asigurată. Au urmat scene dramatice, cu asiatica refuzând să iasă de pe teren timp de mai bine de o oră.

Apoi, la mai puţin de 15 minute s-a desfăşurat finala mică pe care evident că a pierdut-o, ţinând cont şi de drama prin care tocmai trecuse.

Pentru a drege busuiocul, Federaţia Internaţională de Scrimă s-a gândit să o premieze pe Shin A-Lam cu un premiu de consolare. Asta pentru că "le pare rău şi că sunt alături de Shin, de aceea vor să o recompenseze în spiritul olimpic", după cum e citat Park Yong-sung, preşedintele Comitetului Olimpic Coreean, de către publicaţia The Independent. "Nu mă va face să mă simt mai bine pentru că nu este o medalie olimpică" au fost cuvintele sportivei din Coreea citate de aceeaşi publicaţie.

Cu siguranţă episodul intră în topul momentelor ruşinoase din istoria Olimpiadelor.

Niciun comentariu: