miercuri, 9 mai 2012

Fan-zone Bucureşti

Dar fiesta adevărată se desfăşoară pe străzile şi uliţele de pe Lipsani, Gabroveni, Şelari. Un val alb-roşu a umplut cu frenezie. Veselie, cîntece, bere, bere şi iar bere. Abia poţi înainta. Personalul de la cârciumi aduc provizii de muniţie bahică. Tot ceea ce ştiam noi, bucureştenii, cu privire la acel Centru Vechi - lăsat în paragină, vetust, în ruine - astăzi a prins culoare şi strălucire. Parcă nu este de la noi.

Aici bascii sunt majoritari iar ceea ce gândisem când am văzut Piaţa Constituţiei mi s-a confirmat. Or fi şi madrileni dar e greu de spus. Mai degrabă aceştia se preling prin faţa Muzeului de Istorie. Aici noua ciudăţenie sculpturală cu care a fost împopoţonat oraşul este fotografiată (şi împopoţonată) din toate părţile. Autohtonii se uită cu haz la "bijuterii", hispaniciii la "struţo-cămila" din braţele împăratului.

Modeşti, maidanezii se preling şi ei prin spaţiu. Într-un colţ, "ţestoasele" de la Jandarmerie parcă ar vrea să-şi încerce muşchii pe cineva. Cred că li se pare ciudat că rivalii dintr-o finală nu se iau la înjurături şi scuipaţi pe stradă. Simt ceva în aer. Mai târziu, ajuns acasă, aflu că s-a încercat o diversiune. Mare minune de nu bat ăştia iar pe cineva!

La "Schitul maicilor" o cerşetoare încearcă să-i abordeze pe trecători în spaniolă. "M-a învăţat şi pe mine un băiat" îmi dă răspunsul la mirarea mea.

Peste o săptămâă tot ceea ce s-a văzut acum va fi vis... Peste o lună va fi iarăşi lozincăraie pentru alegeri...
























Niciun comentariu: