joi, 26 ianuarie 2012

Dan Tapalagă sau Impostura în acţiune

Redau din memorie un schimb de replici auzit pe postul B1TV între Dan Tapalagă (lingău băsist pe siteul Hotnews) şi Ion Cristoiu. Cred că va fi suficient pentru a reliefa impostura intelectuală a postacului portocaliu.

Ion Cristoiu: Despre Mircea Dogaru nu pot să mă pronunţ. A fost colaborator la "Historia".
Dan Tapalagă: Ce e "Historia"?
Ion Cristoiu: O revistă. De istorie.
Dan Tapalagă: Dinainte de '89?

Acum să-i spunem noi câteva:

Mircea Dogaru este istoric militar. Rupe de câte cunoaşte. Nu-i poate lua nimeni asta. Despre acest Tapalagă ştim că... nu ştim nimic. Tipic pentru propagandişti şi activişti.

"Historia" este o revistă apărută cu mult timp DUPĂ Revoluţie. Ion Cristoiu i-a fost director. Nu ştiu dacă îi mai este. Înainte de 1989 ca publicaţii de masă în domeniul istoric erau tipărite cunoscuta revistă Magazin Istoric, precum şi Revista de Istorie Militară.

Hotnews e apărut în schimb doar de câţiva ani şi s-a remarcat doar prin propaganda deşănţată portocalie. Ca agenţie de presă este nul. Funcţia sa este doar de publicare a materialelor "pe surse", adică a stenogramelor scăpate, miraculos, spre ochii publicului din dosare care - inexplicabil - nu-şi găsesc niciodată finalizarea. Dar dau bine la public, spre a da o imagine"incoruptibilă" procurorilor doamnei Codruţa Kovesi ori ai celor din DNA.

Niciun comentariu: