marți, 25 iunie 2013

Atmosferă funebră la Sport.ro

Lui Mihai Mironică i se întunecă rapid faţa. Ochii lui Emanuel Terzian mai că începură să scoată lacrimi după încrâncenarea iniţială. Unda de şoc zgudui nu numai studioul de televiziune. Fiori reci cuprinseră redacţia întreagă şi de la ProSport. Încă şi unii rivali de la publicaţiile omoloage (de genul gsp.ro şi digisport) au cunoscut momente de depresie dar în cazul acestora lipsesc dovezile palpabiole care să ateste profunda mâhnire.

Nu! Nu e vorba de nici un coleg de-al acestora care să fi părăsit brusc această lume. Nici nu avem de-a face cu o reacţie de îndurerare faţă de tragedia din Muntenegru.

Primiseră doar o veste pe fluxurile de ştiri: Steaua NU este eliminată din competiţiile internaţionale.

Şi cum mai anunţaseră ei, cu o zi înainte, cu zâmbete până la urechi, că echipa campioană va fi pedepsită chiar mai drastic, cu doi ani suspendare.

Iar acum dezastrul i-a lovit în "prime time", la o oră de maximă audienţă spre a li se mediatiza şi mai mult frsutrarea şi rahatul penibilul în care ei înşişi s-au aruncat cu ochii închişi. Au mai rămas doar balele urii pe care nu le-au mai putut şterge. Că se aflau în off-side... jurnalistic.

miercuri, 19 iunie 2013

Remarci despre violenţa domestică la care e supusă Coana Constituţie

O semnătură pe care o întâlnesc adesea pe forumuri şi bloguri, dar mai ales pe blogul Roxanei Iordache, este aceea a lui Ghiţă Bizonu'. O replică de-a domniei sale postată recent subliniază nişte lucruri pe care tembeliziunile din România şi "presa" (care-i aia?) în general le ignoră total. Şi se parce şi la ordin. Doar "coloneii" trebuie să-şi merite banii. Cu permisiunea domniei sale îi voi reproduce vorbele aici.


Are loc chiar in acum !!
Si batuta si f… si cu banii luati
Nu nu este vorba de cantareata aia blonda cu ochi sarmalizati de unu …
Ci de societatea romaneasca ce a ajuns sa fie violata in direct ziua in amiza mare in hazul politailor care mai dau si “sfaturi” de pe margine…
Deci dintai unu .. consigliere pe la 3Coceni il retrimte pe ala Duta la CNAS. In ce calitate semneaza ala o hartie oficiala nu intreaba nimeni . Basecurisismu iese pe stecal si zice ca nicevo se mai intampla.
Si iata ce se mai intampla : alt consigliere semneaza un acord international cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse. Un memorandum care deschide colaborarea între structurile de securitate şi ale politiei în lupta împotriva terorismului, criminalităţii transfrontaliere, combaterea traficului de fiinţe umane este alt obiectiv, traficului de droguri, împotriva spălării banilor şi criminalităţii economice.
Dar cine este Fota ? Iulian Fotaeste consilier prezidential pe probleme de securitate nationala. Atat. In ce calitate semneaza el un memorandum cu Rusia ?! De condilier mprezidential ? Ei si? Pai chiar daca ar fi presedintele avem asta :
Atribuţii în domeniul politicii externe ARTICOLUL 91(1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
O fi fost negociat guvernu Ponta zisu memorandum cu Rusia? Am dubii (adica nu am auzit scandal ca Ponta ne vinde rusilor si tradeaza mama noastra America) ?!
Da observati – Presedintele semneaza nu consilieru..
De fapt zilili astea “separata putorilkor in Romania” deveni cam bicefala.
Pe de o parte avem un parlamernt si un guvern. Tot mai caduce.
Pe de cealalta parte avem un Presedinte si Consilierii sai. Presedintele ia locu’ lu’ parlamentu’ ce devine tot mai “consultativ” (desi cica (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.)iar consiglieri sai devin guvern … Fiindca ca cum sa va zic – semnarea acelui memorandum ridica o problema interesanta … daca se zice – absolut corect – ca semnatura lu Fota nu obliag pe nimeni altu decat Fota (si asta doctor in Stiinte Politice!) umreaza intrebarea – la nivel international :ce fel de tara este Romania bre ?. Un neamt a zis “neguvernabila”… si deci cu regret in suflet mUE si NATiO (franta ca am dres-o) trebe sa acceptam ca Romania sa fiem condusa de ala care poate asa cum poate ..
Daca se accepta ca semnatura lu’ Fota angajeaza guvernu si parlamentu Romaniei (102 (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.) atunci ne naste intrebarea : la ce mia sevresc cele 2 institutii – Parlament si Guvern ?! A se vedea si jocu de glezne cu refendumu…
Si cu exceptia lu Ghise deputatu’ nimeni nu zice nica…
Asta fiindca deh e “normal” si Constitutioa e proasta. E propasta ca a fost violata! Asa cum zicea un comentator pe blogu lu Nastase :
Constituţia actuală este într-adevăr bună …o spălăm ca pe o c….şi o facem ca nouă. Nimeni nu-şi va da seama că a fost siluită, deci îşi va păstra atractivitatea în raport cu oricare altul dintre viitorii ocupa(n)ţi de la Cotroceni.
Adica mai pe sleau : Si daca a fost violata o data apai sa faca bine sa stea si a nspea oara curva dracului!!!

Ghita Bizonu'

marți, 18 iunie 2013

Cazul "Alexandra Stan": MediaPro Music nu comentează deocamdată

Se vehiculează în mediile româneşti, legat de recentele violenţe asupra Alexandrei Stan, numai şi numai ideea că Marcel Prodan ar fi singurul impresar al artistei. Nu este aşa! Mai există şi Andrei Nemirschi, persoană care, ciudat!, nu este inrtervievată de nimeni. Sau or fi şi motive extra-mondene, mai degrabă politice.

Dar şi mai ciudată apare situaţia legată de casa de producţia care este prezentată mereu a fi "Maan Music". Poate o avea un rol "Maan Music" în calitate de studio de înregistrare dar casă de producţie pare a fi "MediaPro Music". Astfel apare pe Youtube. Şi tot astfel chiar pe site-ul respectivei firme (www.mediapromusic.ro). Dovada o puteţi vedea din capturile de ecran făcute pe respectiva platformă unde se recunoaşte negru pe alb că MediaPro Music este producătoarea pieselor Alexandrei Stan.




Ca să mă lămuresc am trimis un set de întrebări prin poşta electronică spre respectiva societate. Nu am primit până acum vreun răspuns. La telefon fie răspundea tonul de ocupat (în timpul zilei), fie, seara, suna în gol. Mai jos voi reprodduce întrebările în speranţa că se vor găsii alţii, mai cu pile, care să obţină răspunsuri satisfăcătoare. Iar dacă lucrurile vor rămâne în continuare neclare, în acel caz pare că ne aflăm în faţa unei reţete financiare prin care sunt ţepuiţi nu numai artiştii români ci şi chiar statul, prin taxele şi impozitele driblate.

1. Care este poziţia MediaPro Music faţă de recentele evenimente în care au fost implicate Alexandra Stan şi managerul domniei sale, Marcel Prodan?

2. Care sunt prevederile contractuale între Alexandra Stan, Marcel Prodan şi MediaPro Music?

3. Cu cât a fost remunerat Marcel Prodan pentru apariţia în videoclipurile Alexandrei Stan? Dar saxofonistul?

4. De ce pe site-ul www.mediapromusic.ro rezultatele căutării numelui Alexandrei Stan nu duc la nici un rezultat valid?

Penibilul Dan Negru şi ocaziile sale pierdute de a tăcea din gură

Cand am vrut s-o invitam pe Alexandra Stan intr-un show de tv toti din echipa m-au convins ca fata e o anonima pentru publicul larg din Romania. Asa si e ! Pentru romanul de rand Alexandra Stan , cu toate performantele din topurile internationale, e necunoascuta pentru ca asa si-a cladit probabil imaginea, departe de televiziunea si presa din Romania. Era oarecum intangibila…De azi, cu pijamalele si bulendrele la vedere si cu ochii vineti aratati pe toate televiziunile, fatuca cu Billboardul a intrat in randul celebritatilor romance. O fila noua intr-o carte veche numita “Ratarea la romani”…
                                                                                                           Dan Negru

 Atât a putut să-l ducă creierul pe acest individ a cărui apariţie la televizor îmi stârneşte mai mereu o stare de greaţă. Punctuaţia îi aparţine, semn că se războieşte şi cu gramatica limbii române. Într-o vreme se războia cu playback-ul (la TVR Timişoara). După ce a schimbat barca şi a trecut în tabăra comercialului, a schimbat şi placa - pardon, CD-ul. Nu numai că mimatul era la el acasă în emisiunile acestui isteric (urlă în emisiuni de rişti să-ţi strici telecomanda de câte ori foloseşti tastele sonorului) dar era şi sălaş pentru răgetele maneliste.

Şi nu-i singurul lucru care-ţi întoarce stomacul pe dos. Poate nu aţi observat dar mie mi-au sărit în ochi nişte gesturi... nefireşti, să le spunem. Ăsta pipăie... bărbaţii! Nu-şi ţine mâinile deloc acasă. Nu am mai văzut aşa ceva! Când am realizat prima oară ce face am încercat să fac o comparaţie cu gesturile altor prezentatori, de pe la noi sau de aiurea. Toţi au gestică decentă, ştiu că există o barieră intimă atât la femei cât şi la bărbaţi. Numai Dan Negru nu!

Am căutat pe Your'tube să mă conving la "cât de necunoscută" o fi Alexandra Stan. "Mr. Saxobeat" are DOAR aproape 200.000.000 de vizualizări. Dar mai sunt şi alte clipuri precum şi alte veriante sau alte conturi pe care au fost încărcate melodii dea-le acestei "necunoscute". La o primă aruncare a privirii ies vreo 500 de milioane! Hai să verificăm şi cu măreţul geniu al televiziunilor autohtone. Maximum: o secvenţă de 2 minute de la o televiziune basarabeană aduna vreo nouă sute de mii. Mai urmau alte extrase din emisiunile în care era prezent cu un număr de vizualizări "fenomenale": câteva zeci de mii numărul maxim.

Şi-a încheiat apoteotic postarea acest domn, făcând un soi de exerciţiu de morală istorică ce-i viza pe români. Nu ştiu de ce mi-am adus aminte de o întrebare pe care a pus-o unui concurent, într-o emisiune moderată zbierată de el. "De ce naţionalitate era Teresa BOJAXHIU?" a citit ăsta vesel, nevoie mare. Că şi pentru Dan Negru, ca şi pentru personajul interpretat de Marin Moraru în "Actorul şi sălbaticii", "monsieur se scrie, monsieur se ceteşte".

Dacă ar fi trecut peste ifosele de mare prezentator poate că şi-ar fi făcut temele şi ar fi reuşit să citească aşa cum trebuie: "Boiangiu" era numele de familie al celei pe care o ştim drept "maica Tereza de Calcuta". Era aromâncă după tată şi celebră în toată lumea. Conform criteriilor lui Dan Negru, şi ea o "ratată".

luni, 17 iunie 2013

Puneţi presiune pe ei! Circumscripţia 43 Senat

Au fost aleşi din alte considerente acolo, în Parlament. Nu au spus NICIODATĂ că vor să implementeze acest plan de influenţă clar drăcească, prin care România să-şi piardă caracterul unitar şi creştin. Distrugerea aceasta îşi va avea efectele dacă în preconizata Constituţie modificată se vor introduce puncte privind regionalizarea - federalizarea practic a ţării - şi acceptarea sodomiei drept "normalitate".

Reamintim că "regiunile DE DEZVOLTARE" există deja, au bugete, au conduceri stabilite deja de mult timp, proiectele coordonate de aceste structuri mănâncă deja de mult timp bani europeni sau autohtoni. De ce atunci mai este nevoie de introducerea regionalizării în Constituţie? Pentru că scopulş este federalizarea ţării.

Incriminarea pederastiei a fost abolită de mult. Dar pentru aceşti posedaţi care se învârt prin cercurile mafiei sodomite de la Bruxelles nu este de ajuns. În lupta lor dusă împotriva Bisericii lui Hristos şi a Europei Creştine un punct important îl are distrugerea conceptului de familie. Şi odată cu aceasta se mai marchează un nou pas spre controlul total al populaţiei şi reducerea numărului de europeni.

Cum aceste două prevederi sunt suţinute cu toată forţa de actualul Prim-ministru Victor Ponta - un autentic continuator al proiectelor de distrugere a ţării iniţiate de Emil Boc şi Mihai-Răzvan Ungureanu - devine evidentă necesitatea DEMITERII acestui impostor de la şefia Guvernului României.

Iar pentru ca Ponta să fie demis cel mai bine este să ne constituim în grupuri de presiune asupra parlamentarilor pentru că aceştia pot iniţia moţiuni de cenzură. Să-i hârţuim cu cereri de demisie până îşi vor lua câmpii!

Observaţi cum după ce aceste două probleme au stârnit valuri imediat cercurile propagandistice au intrat în acţiune prin aducerea în prim-plan a unor chestiuni secundare, penibile în băsismul lor. Nişte scandaluri scoase cu forcepsul din laboratoarele securismului neokominternisto-băsist. Cum e cazul, de exemplu, cu ridicola problemă a celor 300 de spartani parlamentari şi a unicameralului. Praf în ochi şi circ ieftin pentru prostimea hipnotizată de tembeliziuni.

Ca să arătăm ceea ce vrem NOI, ROMÂNII, cu adevărat trebuie să acţionăm. ACUM! Adresele pe care le voi publica de acum înainte le puteţi copia şi da mai departe. Sunt date PUBLICE, nu vă fie frică. Voi încerca să aflu cât mai multe numere de telefon, adrese de mail, tweeter, facebook, bloguri, siteuri. Pe cât îmi stă în putere. De aceea apelez ca şi alţii să facă acelaşi lucru: să cerceteze şi să facă public aceste adrese pentru ca parlamentarii să fie conştienţi că îşi pun în cap toată naţiunea română.

Sunt folositoare site-ul oficial al Parlamentului României  precum şi siteul hartapoliticii.

SENAT

CIRCUMSCRIPŢIA 43 DIASPORA

Viorel-Riceard BADEA (PD-L) - Colegiul uninominal NR. 1

Telefoane:
ţară:
004 021 3101911
004 021 3262860 

Italia: 003904321793225 şi 00393384492888
Republica Moldova: 00 373 22 839863

Fax:
ţară: 004 021 3101911
Italia: 003904321790737

Mail:
viorel.badea@senat.ro

Adresă: București, Piața Sf. Ștefan, nr. 9, sector 2 

https://www.facebook.com/viorelbadea.eu
http://www.youtube.com/user/SenViorelBadea
http://www.badeaviorel.ro/


Adrian ANGHEL (PSD) - Colegiul uninominal Nr. 2


Telefon
021.312.03.78

Fax
021.312.37.36

Adresa biroului parlamentar:
Calea 13 Septembrie, Nr. 1-3, Sector 5, Bucureşti




https://www.facebook.com/adriananghel360
https://www.facebook.com/adrian.anghel.senator 
http://adriananghel.com/

 
PS: pe siteul Senatului se observă dintr-o privire cum activitatea acestor doi indivizi este aproape nulă.

duminică, 16 iunie 2013

Pentru nostalgici: Adriano Celentano - Azzurro



Cerco l'estate tutto l'anno
e all'improvviso eccola qua.
Lei è partita per le spiagge
e sono solo quassù in città,
sento fischiare sopra i tetti
un aeroplano che se ne va.

Azzurro,
il pomeriggio è troppo azzurro
e lungo per me.
Mi accorgo
di non avere più risorse,
senza di te,
e allora
io quasi quasi prendo il treno
e vengo, vengo da te,
ma il treno dei desideri
nei miei pensieri all'incontrario va.

Sembra quand'ero all'oratorio,
con tanto sole, tanti anni fa.
Quelle domeniche da solo
in un cortile, a passeggiar...
ora mi annoio più di allora,
neanche un prete per chiacchierar...

Azzurro,
il pomeriggio è troppo azzurro
e lungo per me.
Mi accorgo
di non avere più risorse,
senza di te,
e allora
io quasi quasi prendo il treno
e vengo, vengo da te,
ma il treno dei desideri
nei miei pensieri all'incontrario va.

Cerco un po' d'Africa in giardino,
tra l'oleandro e il baobab,
come facevo da bambino,
ma qui c'è gente, non si può più,
stanno innaffiando le tue rose,
non c'è il leone, chissà dov'è...

Azzurro,
il pomeriggio è troppo azzurro
e lungo per me.
Mi accorgo
di non avere più risorse,
senza di te,
e allora
io quasi quasi prendo il treno
e vengo, vengo da te,
ma il treno dei desideri
nei miei pensieri all'incontrario va

joi, 13 iunie 2013

Răspundem ascultătorilor: salamul parlamentar

Întrebarea zilei vine de la un cetăţean gurmand foarte interesat de bucătăria politică internă şi care doreşte să ştie dacă zvonurile despre posibila schimbare a reţetei salamului parlamentar se confirmă în vreun fel.

Noi putem să-i spunem doar atât. În actuala reţetă găsim combinate 300 grame aditivi şmenari cu aproximativ 200-250 grame carne de cal politic calitate medie spre extra. Cum recentul scandal cere eliminarea cărnii de cal din compoziţie, le Grand Chef de Cotroceni a cerut producerea unui nou sortiment compus doar din 300 grame aditivi şmenari.

miercuri, 12 iunie 2013

Răspundem ascultătorilor: POPONTACUL


Un poporean poposit la Curtici ne întreabă cu curiozitate de ceva vreme ce este POPONTAcul.

Bucinov Feseanu, cursant al CUR (Cursuri de Urbanism Revoluţionar), organizate de Fundaţia socialiştilor  culegătorilor de curmale, a curmat toate po-poveştile stabilind pe scurt că "este acel premier căruia îi este cel mai po-posibil să-şi întoarcă popoul către popor".

Reîncepem lupta!

Javrele astea au început iarăşi acelaşi joc ticălos prin care vor să ne bage pe gât toate ticăloşiile în numele "Ieuropei". Vin iarăşi cu falsele lor ţinte, cu falsele lor dezbateri şi propuneri, cu falsele lor soluţii. Cu toţii! Şi cu toţii sunt O MIZERIE. Am avut răbdare şi am aşteptat. Dar este o limită!

De acum reluăm lupta!

Fără pederastia oficializată în România!
Fără regionalizare!
Fără FMI!

Nu aţi fost votaţi pentru vomele pe care vreţi să le legiferaţi. Nu pentru aceasta aţi primit acel procent înfricoşător de voturi. Nu acceptăm porcăriile voastre! Basta sau vă ia mama naibii pe toţi!
Şi dacă o să tot ignoraţi vocea poporului atunci să vă aşteptaţi la ceea ce este mai rău!

N-aţi vrut să-l daţi jos pe Băsescu? Aplicaţi în continuare dispoziţiile distrugătoare pentru ţară ale FMI? Impuneţi şi voi ticăloşiile fără margini ale mafiei pidosnice mondialiste!

Atunci valea cu voi! Demisia cu toţii. În frunte cu jigodia de Ponta!

Şi să-l ia cu el şi pe javra de Băsescu dacă tot se pupă-n bot!

DEMISIA! 

Trăiască România creştină!
Trăiască Europa naţiunilor!


luni, 10 iunie 2013

Răspundem ascultătorilor: "Afară plouă"

- De ce plouă, domnule preşedinte?

- Hă, hă, hă! Măi, copii, da' de ce credeţi că am adus paparuda la Palat?

sursa foto: www.libertatea.ro

vineri, 7 iunie 2013

Noua mari companii multinaţionale implicate în supravegherea cetăţenilor

Conform Washington Post (citat prin intermediul BBC) serviciile de spionaj anglo-americane folosesc în supravegherea populaţie datele furnizate de nouă mari companii. Este vorba de Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple.

Adică aveşi pe calculator sistemul de operare Windows? Hop, la tăticu' vostru cu tot ceea ce conţine hardul respectiv. Folosiţi programele din cadrul Office (Word-ul, Excel etc.), tăticuţu vostru ştie imediat ce conţinut au documentele.

Acelaşi lucru se petrece şi în cazul în care aveţi produse Apple (Mac-uri, tablete, playere).

Folosiţi mesageria instant şi poşta electronică de la Yahoo? Să fiţi siguri că e-pistolele sunt transmise şi băieţilor cu ocii albaştri. La fel şi dacă folosiţi softurile de VoIP precum Skype, AOL, PalTalk (de aceasta din urmă aud pentru prima dată), conversaţiile sunt ascultate şi vizionate  şi de terţe perechi de ochi şi de urechi.

Google furnizează şi el datele confineţiale, s-ar zice, de poştă electronică dar vine şi cu rezulatetele căutărilor pe care e face fiecare persoană pe motorul de căutare.

Despre Facebook ce poţi să mai spui! Acolo se ştia de mult!

YouTube dă imediat informaţii cu privire la clipurile încărcate şi la profilul celor ce se folosesc de platformă.

Big Brother ajuns realitate! Şi este doar vârful aisbergului! Drepturile omului nu mai contează, o hârtie de şters windosul..

joi, 6 iunie 2013

Urzeala Prostiei sau Nunta Roşie a Adevărului cu Imbecilitatea

Mai întâi m-a amuzat (cu lacrimi), apoi m-a enervat. Despre un articol din Pravda românească ("Adevărul" adică), varianta online, care dă încă o dovadă de imensa prostie şi cretineală ce domneşte în rândul respectivei redacţii. Respectivul material se ocupa de reacţiile telespectatorilor la vizionarea ultimului episod din "The Game of Thrones" şi îl puteţi găsi aici. Eu îl voi reda pe bucăţele cu precizările mele adăugate în culoare roşie.


Penultimul episod din al treilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“ (Game of Thrones) a iscat numeroase controverse în Statele Unite, după ce a culminat cu o scenă în care două personaje sunt ucise cu brutalitate. Secvenţa a fost inspirată din realitate.

Nu, secvenţa nu a fost inspirată din realitate ci din ciclul de romane "Cântec de gheaţă şi foc" scris de George R.R. Martin. Acesta s-a inspirat, este adevărat, din episoadele istorice, aşa cum s-a inspirat şi din mitologie. Mai mult, sintagma corectă este "inspirat dintr-un caz real" pentru că realitatea noi nu o putem cuprinde pentru că tot ceea ce aflăm este mediat de către alţii. Prin urmare şi deformat. Dar cred că sunt nişte chestii prea subtile pentru duduia Corina Cosmescu de a scris textul "jurnalistic".

Episodul „Red Wedding“ (Nunta Roşie – n. r.) a fost criticat de fanii serialului din cauza scenei agresive, în care Robb Stark, mama sa Catelyn şi alţi colegi sunt măcelăriţi în timp ce iau masa într-o casă nobilă. Scena i-a dezamăgit pe telespectatorii care se aşteptau la un alt final al serialului difuzat de HBO.

Episodul se intitulează "The Rains of Castamere" ("Ploile din Castamere"). În ciclul de romane nu am întâlnit nici un singur capitol care să poarte altceva decât numele unor personaje. "Nunta roşie" este o denumire pe care au dat-o fanii ciclului acestui episod sângeros prezent în carte. Şi nu avem de-a face cu o "scenă agresivă" ci ŞOCANTĂ. Iar Robb Starck nu ia masa "cu colegii" ci puteaţi utiliza termeni precum "suită", "camarazi", "aliaţi", "personaje". Iar termenul de "casă nobilă" se aplică de obicei ca un sinonim pentru "familie nobilă". Poate aţi vrut să spuneţi "într-un castel al unui nobil"? Iar scena nu i.a dezamăgit ci i-a înfuriat pe spectatori, mai precis un segment al celor care nu citiseră ciclul novelistic. Şi nu e vorba de "finalul serialului" ci abia de penultimul episod al seriei a treia. Noi sperăm că nu va da faliment HBO şi să se petreacă ceea ce autorul articolului crede că ar fi acest episod 9 din seria 3.


Episodul a adus în prim-plan câteva personaje: Robb Stark, interpretat de actorul Richard Madden, Talisa, soţia sa, portretizată de Oona Chaplin şi Catelyn Stark, mama regelui, interpretată de actriţa Michelle Fairley. Pe reţelele de socializare, fanii şi-au exprimat nemulţumirea privind tragedia, iar pe YouTube, au postat inclusiv un filmuleţ prin care au arătat cât de afectaţi au fost de scenele respective.





De fapt episodul I-A AVUT ÎN PRIM PLAN pentru că în decursul serialului deja se aflau printre caracterele principale. Toţi cei care au urmărit serialul ştiu acest lucru. Putem vorbi despre finalul tragic al personajelor în cauză dar în nici un caz despre "TRAGEDIA" la care faceţi referire. Şi nu putem vorbi nici de "scenele respective" ci de "scena" pentru că la una singură se referă fanii.

Actriţa Lena Headey, interpreta personajului Cersei Lannister, a publicat câteva mesaje pe Twitter. „Michelle Fairley este unul dintre personajele mele preferate. Este atât de implicată... îmi va fi dor de colega mea“, a notat Headey. Şi Troian Bellisario, vedeta serialului „Micutele mincinoase“, a recunoscut că a fost extrem de dezamagită de modul în care s-a desfăşurat acţiunea în penultimul episod. Actriţa Elizabeth Banks din „Jocul Foamei“ a mărturisit pe aceeaşi platformă de socializare că scena a şocat-o.



E interesant cum această prestatoare de la Adevărul nu ştie să facă deosebirea între actorii care interpetează în serial şi aceia care au fost şi ei doar simpli spectatori în cazul de faţă. Şi nu e vorba de "Jocul Foamei" ci de "Jocurile foamei". Documentarea, bat-o vina!

Regizorul Jon Cassar („24“, „Revolution“) a dat o explicaţie mai profundă. „«Urzeala tronurilor» - pentru cei care însă sunt în şoc, acum ştiţi de ce prietenii voştri tocilari care au citit cărţile au avut depresie în urmă cu zece ani“, a spus el despre romanele lui George R. R. Martin. Daniel Portman, care joacă rolul lui Podrick Payne, a recunoascut că deşi l-a întristat desfăşurarea acţiunii, este mândru de profesionalismul colegilor săi.





Oricât mă chinuiesc nu dau de acea explicaţie profundă dibuită de jurnalista mogulului bun. De una amuzantă, da!


Când a scris episodul „Red Wedding“,  George R. R. Martin s-a inspirat din istoria medievală a Scoţiei. În noiembrie 1440, oficialul clanului Black Douglas a luat cina cu regele Scoţiei în Edinburgh în sala mare a Castelului Edinburgh

Şi? Ce s-a întâmplat cu "oficialul clanului"? Nu ştim, că nici măcar punctul de final nu-l aflăm. Nu ne dăm seama nici dacă Black Douglas este şeful clanului sau denumirea familiei respective. Este lăsată efectiv toată chestiunea în suspens.

Se plângea cu ceva vreme în urmă un mahăr de la Adevărul online (colonel şi el ca toţi cei de acolo) că presa va dispărea. Şi-şi smulgea hainele bloggeristice de pe el din cauza tragediei prin care trec angajaţii săi. Cred că materialul reprodus din propria-i ogradă stă mărturie a cauzelor ce duc la dispariţia jurnalelor: INCOMPETENŢA, PROSTIA şi LIPSA DE DOCUMENTARE.
Penultimul episod din al treilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“ (Game of Thrones) a iscat numeroase controverse în Statele Unite, după ce a culminat cu o scenă în care două personaje sunt ucise cu brutalitate. Secvenţa a fost inspirată din realitate.

Citeste mai mult: adev.ro/mnx4a5
Penultimul episod din al treilea sezon al serialului „Urzeala tronurilor“ (Game of Thrones) a iscat numeroase controverse în Statele Unite, după ce a culminat cu o scenă în care două personaje sunt ucise cu brutalitate. Secvenţa a fost inspirată din realitate.

Citeste mai mult: adev.ro/mnx4a5

marți, 4 iunie 2013

România riscă excluderea din competiţiile fotbalistice!

Aceasta este pedeapsa care se aplică ţărilor în care factorul politico-statal se implică în câştigarea de către o anumită echipă a campionatului.

Ori, dacă FIFA sau UEFA vor avea curiozitatea să cerceteze mai îndeaproape aşa-numitul caz "Valiza" duhoarea influenţei băsiste care răzbate de acol s-ar putea să forţeze pomenitele organisme internaţionale din cadrul fotbalului să ia respectiva decizie.

Să ne aruncăm privirea în trecutul recent. În campionatul 2007-2008 (şi nu numai!) CFR Cluj - echipă de partid PD-L şi de stat - era împinsă de la spate spre câştigarea campionatului. Erau numiţi fluieraşi care închideau ochii, echipele rivale se dădeau în lături, lătrăii din presă erau plătiţi să-i aducă osanale.

Cu toate acestea, în ultima etapă CFR Cluj urma să întâlnească vechea rivală din oraş (U Cluj) şi, în eventualitatea în care această rivală şi-ar fi apărat corect şansele şi ar fi câştigat, CFR risca să piardă campionatul.

Becali i-a stimulat financiar pe cei de la U. S-a dus cu valiza de euroi după el ca să-i facă să joace CORECT. "Şepcile roşii" au preferat să se dea de-o parte. Drept e că nici nu aveau forţa sportivă necesară.

Dar s-au dat la o parte şi DIN FRICĂ! Pentru că a intervenit mâna lungă a organelor băsisto-pedeliste, adică Porcuratura care a considerat această încercare a lui becali drept corupţie, influenţare în sens anti-sportiv a unui meci, premiere a adversarelor pentru a juca incorect.

Da, e adevărat că Becali a acţionat ilegal din punct de vedere financiar, pentru că a circulat o sumă foarte mare de bani lichizi la el. ori trebuia să-i transmită prin ordin bancar. Nu ştiu cine l-o fi sfătuit prost. Tot la fel de adevărat este şi că el a încercat să diminueze pierderile prin falsul în declaraţii.

Dar în cazul "Valiza" NU avem de-a face cu nici un fel de influenţare a adversarului pentru că Becali nu a acţionat spre a face ca adevrsarul echipei Steaua să piardă în faţa echipei din Ghencea. Nu avem de-a face nici cu o trucare a vreunui meci spre interesele mafiei pariurilor. Nu reiese de nici unde coruperea cuiva.

Dar reiese intimidarea prin punerea în acţiune a unor pârghii ale statului (în speţă Procuratura) spre a se facilita drumul CFR Cluj spre câştigarea campionatului şi, prin urmare, spre avantajele băneşti ce urmau din accederea în Liga Camionilor.

Capii politici implicaţi?

EMIL BOC, primar al oraşului Cluj-Napoca şi preşedinte al principalului partid băsist din vremea aceea, PD-L.
TRAIAN BĂSESCU, preşedinte al României şi fost ministru al Transporturilor. Să nu uităm că CFR Cluj este şi ea o echipă fostă departamentală. Băsescu a crezut că poate să se folosească la un anumit moment de populartitatea echipei Steaua. Nu i-a mers jocul demagogic şi atunci s-a întors spre altă echipă. Cum Rapid se afla în orbita PC - Copos fiind de mai multă vreme membru în partidul lui Voiculescu - a marşat la iniţiativa lui Boc. Şi a apăsat pe "butoane", adică:
LAURA CODRUŢA KOVESI (a se observa apartenenţa regională şi în cazul acestei maghiarizate), din 2006 Procuror General al României, şi DANIEL MORAR, şef al DNA din 2005, şi acesta tot un maghiarizat din fosta Regiune Autonomă Mureş-Maghiară.

duminică, 2 iunie 2013

Instantanee foto cu inserturi muzicale de la evenimentul literar Bookfest 2013

Închei această serie de postări prilejuite de Târgul de carte Bookfest 2013 cu publicarea altor imagini capturate în singura zi în care am putu fi la locul acţiunii, adică la Romexpo, pe 31 Mai.

Am avut plăcerea de a sta de vorbă cu domnul Horia nestorescu Bălceşti despre (ce altceva?) Masoneria română. Acum îmi pare rău că nu am înregistrat. Dar poate e mai bine aşa. Dânsul mia explicat că Ion Brătianu le-ar fi interzis copilor săi (mai exact lui Ionel Brătianu) să intre în Masoneria de tip francez pentru că aceasta îl exclusese referirea la Creator. Includerea numelui lui Eugen Barbu în numele incluse în Enciclopedia Ilustrată a Francmasoneriei din România a făcut-o trecând peste dorinţa Margăi Barbu de a nu se publica acest lucru. Nu vă spui ce i-a transmis Marga Barbu despre iniţierea autorului "Principelui". E lucru tainic.

Am spus că m-am lovit aproape numai de lumea actoricească prin târg. Pot să-l includ aici şi pe principele Radu? Adică fostul actor Radu Duda, acum principe de... "Curtea Veche" unde l-am văzut promovând mai multe evenimente.

Iar pentru că unde merge o carte, merge o cafea (o ţigară, o votcă, două - pentru vicioşi :-) ), merge şi un cântec, două să cântăm... alături de Ioan Gyuri Pascu, prezent cu un recital la cafeneaua din interiorul pavilionului expoziţional.













Bookfest 2013: "Să ai grijă de cel bun din tine" de Valentin Uritescu

Tot vineri, 31 Mai. Şi tot la Târgul de carte Bookfest 2013. La câteva minute de la lansarea anterior pomenită şi la câţiva metri distanţă s-a întâmplat, la standul Editurii Humanitas, lansarea cărţii altui artist, Valentin Uritescu, cunoscutul "sergent Şaptefraţi" din serialul "Lumini şi umbre" şi filmul "Noi, cei din linia întâi". Este la al doilea volum deja! A rostit un cuvânt şi redactorul cărţii, Radu Paraschivescu. La o zi distanţă mai apoi îşi lansa un volum maestrul Radu Beligan. Aici nu găsiţi decât ceea ce am prins şi eu în ziua în care am fost prezent, adică vineri. Parcă ar fi fost o ediţie marcată de amprenta personalităţilor filmului şi teatrului. Dar şi o ediţie cu o rarefiere, din păcate, a publicului participant, cu toate că în acest an intrarea a fost gratuită.






sâmbătă, 1 iunie 2013

Bookfest 2013: "Tamara Buciuceanu - O viaţă închinată scenei"

Vineri, 31 Mai 2013, am dat şi eu o raită pe la Târgul de carte BookFest 2013. M-am nimerit mai mult la lansări prilejuite de viaţa unor mari artişti. Pentru început, la lansarea cărţii "Tamara Buciuceanu - O viaţă închinată scenei". Aici, la standul editurii Litera, au avut câte un cuvânt de adăugat atât autoarea volumului, Bogdana Darie, cât şi distinsa artistă Tamara Buciuceanu-Botez. Omagii au mai prezentat domnul academician Răzvan Theodorescu, maestrul Ion Besoiu, distinsa doamnă Ileana Lucaciu, producătoara de televiziune Ioana Bogdan, precum şi cunoscuţii artişti Cristina Deleanu şi Eugen Cristea împreună cu regizorul Alexandru Darie.




TAMARA!


Bogdana Darie


Ion Besoiu




Alexandru Darie & Dan Chişu
Mihai Constantin & Alexandru Darie
Cristian Cretu



Sanda Toma


Un scurt interviu cu domnul Larry L. Watts

Am fost în contratimp cu lansarea, la recenta ediţia a Târgului de carte BookFest 2013, a noului volum scris de domnul Larry L. Watts, "Cei dintâi vor fi cei din urmă". Am ajuns cu o oră mai târziu dar, din fericire, se găsea încă în şedinţa de autografe. Am avut însă onoarea ca domnia sa să îmi acorde un scurt (foarte scurt) interviu legat de conţinutul scrierilor sale.




Larry L. Watts

Larry L. Watts şi Monica Ghiurco - o colaborare marca TVR

Manuela Cernat, un critic de cinema pasionat de istorie